© Rootsville.eu

David 'Lefty' Foster (US)
tiltle: What A Life: The Lost LA Sessions
music: Blues
release date: 2024
info artist: Lefty


© Rootsville 2024


David "Lefty" Foster is gefascineerd door muziek, met name de blues, sinds zijn professionele zangcarrière begon op de jonge leeftijd van 14. Met een diepe waardering voor de complexiteit en emotionele diepgang van het genre, ziet hij het als de basis voor alle Amerikaanse populaire muziek. Zijn reis in de blueswereld werd verstevigd in zijn twintiger jaren toen hij mede-eigenaar werd van de Shaboo Inn, een legendarische R&B- en jazznachtclub waar bluesgrootheden als Muddy Waters, John Lee Hooker en T-Bone Walker te gast waren.

Gedurende zijn tijd bij de Shaboo Inn bouwde Lefty nauwe banden op met deze legendarische artiesten, die zijn vocale talent herkenden en koesterden. Ze begeleidden hem en boden hem de kans om zijn vak op het podium te perfectioneren. Deze onschatbare ervaringen leidden tot de oprichting van de Shaboo AllStars in 1979, een band met de beroemde gitarist Matt Murphy. De band kreeg aanzienlijke erkenning in de VS en kreeg lof van gerespecteerde publicaties langs de oostkust en in New Orleans.

Na de sluiting van de Shaboo Inn in 1982 bleef Lefty de Shaboo AllStars leiden terwijl hij werkte als talentkoper voor theaters en grote concertclubs in Boston en Connecticut. In 1987 verhuisde hij naar Los Angeles op uitnodiging van de legendarische bassist Harvey Brooks om mee te doen aan een remake van de Electric Flag. Hoewel het project niet zoals gepland verliep, greep Lefty de kans aan om zijn soloalbum "What a Life" op te nemen, geproduceerd door de gewaardeerde Paul Rothchild.

Ondanks dat het album uiteindelijk werd opgeschort vanwege onvoorziene omstandigheden, bleef Lefty de Shaboo AllStars leiden en bouwde hij een succesvol muziekproductiebedrijf op, Shaboo Productions. In 1999 werd Lefty's band een vaste act in het Mohegan Sun Casino, wat zijn reputatie als muzikantenband verder verstevigde en zijn aantrekkingskracht op het publiek uitbreidde. Gedurende zijn carrière heeft Lefty het podium gedeeld met talloze notabelen, waaronder Chuck Berry, Keith Richards, Dan Akroyd, Buddy Guy en Mike Finnigan. Zijn prestaties omvatten een Lifetime Achievement Award van de Connecticut Blues Society en opname in de Mohegan Sun Hall of Fame.

Lefty is nu een samenwerking aangegaan met Deko Entertainment om dit album tot leven te brengen, nu getiteld What A Life: The Lost LA Sessions. Naast Rothchild bevat het album de ongelooflijke Phenix Horns, vooral bekend als de blazerssectie met Earth, Wind & Fire, evenals een who's who van de beste sessiemuzikanten van die tijd, waaronder Jack Scarangella (Blood Sweat & Tears), Mark Williams (Don Henley), Joe Lala (Whitney Houston), Kal David (Etta James) en nog veel meer. Dus leun achterover, ontspan en geniet van deze momentopname in de tijd waarin muziek op de ouderwetse manier werd gemaakt. Zij speelden het.

tracks:

1. What A Life (3:55)
2. Don't Stop (3:30)
3. Nothin New (3:57)
4. I'll Be There (4:56)
5. Bad Blood (4:12)
6. I Dig Girls (4:22)
7. So Glad I Found You (4:03)
8. I Used To Know Her Well (3:35)
9. Bring It On Home (4:10)